De oneindige schoonheid van de Westhoek

Op 10 minuutjes van de Franse grens, geflankeerd door het Heuvelland en de zee… De Westhoek heeft voor elk wat wils. Of je nu houdt van sportief fietsen, rustig wandelen of gezellig uit eten gaan. Ook wie op zoek is naar een stuk geschiedenis, komt hier aan zijn trekken.

WAT TE DOEN?

dingen je moet gedaan hebben

WAT TE ZIEN?

plaatsen die je moet bezocht hebben

WAAR ETEN?

gerechten die je moet geproefd hebben

BELLEWAERDE

Een dagje plezier voor het hele gezin in het pret- en dierenpark Bellewaerde. Ook aan minder mobiele mensen is gedacht. De meeste attracties zijn ook voor hen toegankelijk. Voor openingsuren en tickets best even de website raadplegen.
www.bellewaerde.be

Guesthouse Escape

Guesthouse escape

Real-life escape game in Poperinge.

Je laat je opsluiten met je team in een kamer. Je hebt één uur de tijd om je uit de kamer(s) te puzzelen. Ontrafel de geheimen, kraak de codes en ga strategisch te werk.

Dit spel kan gespeeld worden in teams van 3 tot 8 spelers.

Alles start vanaf het moment dat je de keuze maakt om de uitdaging aan te gaan. Na het boeken ontvang je uitgebreide instructies per email. Wees tijdig op de afspraak.
Reserveren kan via www.guesthouse-escape.be

De Zonnegloed

De Zonnegloed vzw is een opvangcentrum voor verwaarloosde en in beslaggenomen dieren. Dieren met een minder kleurrijk verleden die niet terug naar de natuur kunnen. Hier herstellen, genezen, helen…ze. Ze krijgen in het park bovendien een nieuwe thuis voor de rest van hun leven.

www.dezonnegloed.be

Guesthouse Escape

Mijn land dat zijn d’oneindige luchten,
met hemels van trillend zuiver licht,
met regen en wind en jagende wolken,
mijn blote land met zijn eindeloos zicht.

(Willem Vermandere)

V1 lanceerbasis

Op de weg van Poperinge naar Krombeke, even voorbij de Lovie, kan je één van de best bewaarde V1-lanceerplatformen van West-Vlaanderen bekijken. Rechts vertrekt een betonnen weg van zo’n 120 meter met twee parallelle aftakkingen. De eerste naar de richtplaat (ca. 13 x 13m) en de tweede naar de lanceerplaat met twee dubbele steunblokken voor de schans.

V1 lanceerbasis
Flanders Fields museum – Ieper

Flanders Fields museum – Ieper

Omdat het wezen van oorlog doorheen de tijd niet verandert, beschouwt het Flanders Fields museum het brengen van het oorlogsverhaal als een universele en eigentijdse vredesboodschap.

www.inflandersfields.be

Hopmuseum – Poperinge

Het Hopmuseum is gevestigd in het stadsschaalcomplex. Hier werd vroeger hop gewogen, gekeurd en gestapeld. Je vindt er een uitgebreide collectie authentieke hoptuigen, aangevuld met audiovisuele fragmenten en quizmodules. Je beleeft er de geschiedenis en de levenscyclus van de hop.

Hopmuseum Poperinge bevindt zich in het centrum van Poperinge, op een boogscheut van de Grote Markt en op wandelafstand van het station (800 meter).

www.hopmuseum.be

Hopmuseum – Poperinge
Dozinghem Military Cemetery

Dozinghem Military Cemetery

Dozinghem Military Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog, gelegen in het Belgische dorp Westvleteren. De begraafplaats ligt vier kilometer ten zuiden van het dorpscentrum van Westvleteren, een paar honderd meter van de weg tussen Krombeke en Poperinge. Gemakkelijk te voet of met de fiets te bereiken vanuit De Canadahoek.

Wanneer de eerste spin zijn lentewebben weeft. Of dampende het veld in juli-zonlicht beeft,
wanneer de zuidenwind er schatert door het graan, wanneer de zuidenwind er jubelt langs de baan,
dan juicht mijn land, mijn vlakke land
(Jacques Brel)

Jules Destrooper in Lo-Reninge

In het bezoekerscentrum wandel je door het rijke verleden van Jules Destrooper en kom je te weten hoe koekjes precies gebakken worden. Je leert over de oude familierecepten en de huidige productieprocessen. Je krijgt natuurlijk ook de gelegenheid om het koekjesgamma uitgebreid te proeven.

www.julesdestrooper.com/nl/bezoekerscentrum

Jules Destrooper in Lo-Reninge
In de Vrede

In de Vrede

Enkel in Ontmoetingscentrum ‘In de Vrede’ degusteer je het beste bier ter wereld want de Trappisten van Westvleteren worden slechts hier geserveerd. De trappist is met uiterste zorg gebrouwen van zuivere natuurlijke grondstoffen in de plaatselijke Sint-Sixtusabdij. In de winkel kan je terecht voor trappist, abdijkaas, abdijpaté, kruydekoecke, hennepot en tal van andere streekspecialiteiten (indien voorradig) zodat je thuis kunt nagenieten van je vakantie!

Voor het menu en de openingsuren kijk je best vooraf op:

www.indevrede.be

Witsoone

Op slechts 5 minuutjes rijden kan je in het volgende dorp “Krombeke” terecht bij Eveline & Benny in brasserie Witsoone. Hier kan je tijdens het weekend steeds terecht voor diverse vlees- en visgerechten steeds klaargemaakt met dagverse producten, hun vispannetjes met saus naar keuze, de traditionele côte à l’os of steak van de chef zijn maar enkele van de overheerlijke aanraders.
Tevens kan je hier ook terecht om afhaalgerechten te bestellen … Voor meer info, neem gerust even een kijkje op hun website www.witsoone.be

’t jagershof